Att vara kund hos IGS Assistans

IGS Assistans erbjuder dig en assistans grundad på inflytande, insyn, respekt och kompetens!

Med erfarenhet av personlig assistans sedan år 2000 har vi en gedigen kunskap om hur man som seriös assistansanordnare hanterar de allt hårdare krav som ställs av myndigheterna.

Vad kan du förvänta av oss om du väljer IGS Assistans som assistansanordnare?

Vi utgår från dina behov och önskemål om hur din assistans ska vara. Du är den som ska styra så mycket du önskar i din assistans. I vårt duktiga team av administratörer finns bland annat kund– och personalansvariga och rekryterings- och bemanningsansvariga som kan hjälpa dig med allt från rekrytering och bemanning till att hålla personalmöten och hjälpa dig hålla koll på senaste nytt från Försäkringskassan och ändringar i kollektivavtalet.

Vi möter alla vi kommer i kontakt med med respekt och värme och låter alla vara sig själva. Företaget har precis rätt storlek för att vi ska kunna ta oss tiden varje kund behöver för att få ett individuellt stöd och så bra samarbete som möjligt.

Vi jobbar långsiktigt och är väl medvetna om att förtroende och tillit mellan kund och assistansanordnare är ett ständigt pågående arbete. Ett arbete som bygger på att vi i alla kontakter med kunder, assistenter och andra personer alltid lyssnar och är professionella. Det är en självklarhet för oss att alla människor har rätt att mötas med respekt och värdighet.

Hur kan vi se till att du känner dig trygg i din assistans hos oss?

Vi har en ständig dialog med dig som kund för det är bara du som kan tala om för oss hur du vill ha din assistans. Du har alltid tillgång till allt som rör din assistans. Inflytande är en självklarhet så du kan se det som gäller dig, allt från schemaläggning till utfall av den budget vi lägger tillsammans med varje kund vid avtalsskrivning och uppstart av nytt assistansuppdrag.

Hos oss har varje kund egen ekonomi för sin assistans, vilket gör att du som kund lättare kan planera resor, utbildningar och annat som ersättningen ska täcka.Vi hjälper dig att ansöka om förhöjt belopp om det finns ett behov av det. Vi kan även hjälpa dig i processen om du behöver ansöka om fler timmar. Vi har ett kontinuerligt samarbete med advokat- och juristbyråer specialiserade på assistansfrågor som vi kopplar in där det behövs.  

IGS ger sina kunder:
Insyn i sin egen assistans och det innebär att:

 • Vi visar eller ger full tillgång till det som rör kundens assistans

Inflytande i sin assistans

 • Kunden är med och påverkar budget, rekrytering, uppsägning och schemaläggning i den mån hen vill och kan

Respekt

 • Vi har ett respektingivande bemötande i alla möten med dem vi träffar oavsett vilken roll hen har i förhållande till IGS

Kompetens

 • För oss är det viktigt att våra kunder känner att vi besitter kunskap om assistans och att varje medarbetare på kontoret har kompetens inom sitt arbetsområde.

Kvalitetsutveckling

 • Vi jobbar mycket med assistansrelaterade processer och rutiner, vilket gör att vi kan upptäcka och åtgärda det som inte fungerar bra snabbt.

Vår styrka är att vi på administrationen är väl insatta i assistansen från olika vinklar. Allt från att ha jobbat som assistent till att vara assistansberättigad och inte minst drivit företaget i över 20 års tid. Och mitt i det hela lyckats utveckla verksamheten i takt med att kraven från samtliga myndigheter ökat.

Varmt välkommen att kontakta oss!

  Lämna in intresseanmälan
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Fördelar med att vara kund hos oss

  • Du kommer till en seriös och pålitlig assistansanordnare! Vi visar gärna vårt tillstånd från IVO, som kontrollerades och förlängdes april 2023…
  • Du har alltid full insyn i allt som har med din assistans att göra.
  • Du kan välja att få hjälp av våra duktiga rekrytering -och bemanningsansvariga med hela processen kring rekrytering av nya assistenter och schemaläggning. Men du kan även välja att göra det mesta själv.
  • Du får tillgång till egen kund- och personalansvarig som hjälper dig med allt från att hålla personalmöten, resultatsamtal, planera resor m.m.
  • Du har tillgång till IGS jour som är bemannad dygnet runt. Det innebär att du har möjlighet att få hjälp att hitta vikarier vid akuta luckor. Det betyder också att du och dina assistenter alltid kan nå någon om det skulle hända något allvarligt, även du som inte valt att få hjälp med bemanning.
  • Du har egen budget och får varje månad ett utfall så du kan se var pengarna gått till.