« Nyheter

Nya åtgärder inom den statliga assistansersättningen


 Äntligen positiva nyheter!

Under en pressträff i tisdags, 2017-11-14, presenterade ansvarigt statsråd för funktionshinderspolitiken Åsa Regnér en rad åtgärder för den statliga assistansersättningen. Och för en gång skull glädjande nyheter!

Bland annat ska den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap återställas och tvåårsomprövningarna tillfälligt stoppas.

Relaterad bild

          Nedan följer ytterligare några punkter som hon tog upp;

 • Återställa väntetid, beredskap och tid mellan insatser
  Lagförslag med innebörd att tidigare tillämpning av väntetid och beredskap återställs. Ikraftträdande föreslås under våren.
 • Stoppa tvåårsomprövningarna
  Tillfällig lagändring med innebörd att Försäkringskassan inte ska göra tvåårsomprövningar. Ikraftträdande föreslås under våren.
 • Säkerställa att ingen faller mellan stolarna
  Lagförslag som ikraftträdande föreslås 1 juli 2018.
 • Det högre timbeloppet
  Lagförslag med innebörd att återställa tidigare möjlighet för enskilda som har beviljats assistansersättning med ett högre timbelopp än schablonbeloppet, att få täckning för sina kostnader även då kostnaderna varierar mer över tid, ikraftträdande föreslås 1 juli 2018.

För att ta del av hela artikeln samt
se video från pressträffen klicka
—> HÄR

 

Är du i behov av personlig assistans?

Fyll i ditt namn och telefonnummer nedan så hör vi av oss.  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Jobba hos oss?

  Arbete som den personliga assistenten utför har avgörande betydelse för kundens livskvalitet och värderas därmed högt i vårt företag.

  Fyll i en intresseanmälan